Това заяви от Брюксел премиерът акад. Николай Денков.  Европейските лидери ще

...
Това заяви от Брюксел премиерът акад. Николай Денков.  Европейските лидери ще
Коментари Харесай

Денков за помощта за Украйна: Ще видим дали Орбан ще остане отнов...

Това съобщи от Брюксел министър председателят акад. Николай Денков. 

 

Европейските водачи ще обсъдят общоевропейски въпроси. Повдигната ще бъде и тематиката за участието на България в Шенген и Еврозоната. Денков ще беседва с немския канцлер Олаф Шолц.

 

“Имали сме постоянно поддръжка от Германия. Очакваме съответна поддръжка от тях по идващите стъпки ”, добави министър председателят. 

 

Денков разяснява и митингите на фермерите, които блокираха региона към Европарламента в Брюксел, до момента в който водачите се събират на диалози вътре. 

 

“Няма никакво извънредно нарастване на вноса от Украйна. От там би трябвало да внимаваме какви са данните и какви са слуховете. За България също няма извънреден импорт от Украйна. Решенията сега подхождат на наличните обстоятелства, а и на настояванията на българските производители. Аграрният бранш у нас е подпомаган. Увеличението в бюджета тази година е доста - с още 500 млн. лв.. Трябва да се преглеждат другите браншове - желаеме да подпомогнем плодове, зеленчуци, дребни производители, млекопроизводители. Тази година е по-особена и за зърнопроизводителите, само че те имаха много сполучливи години поред. Статистиката демонстрира, че огромните зърнопроизводители в действителност са имали печеливши години ”, уточни Денков. 

Припомняме, че за така наречен украинска помощ. В противоположен случай заплашват с митинги. Яростни демонстрации има в цяла Европа. вропейската комисия направи и първата отстъпка, с цел да успокои сектора и даде обратно в желанието си да вкара условия фермерите да държат 4 % от обработваемата земя като непроизводствени площи, с цел да могат да се възползват от европейски дотации. Условията са свързани с опазването на околната среда и са общо девет. Целта е по този метод да се подтиква биоразнообразието.

 

“Мерките за протестиращите фермери - дерогация за някои от екологичните условия, както и да има ограничавания, в случай че се надвишават квоти, съответстващи на последните години на импорт от Украйна ”, изясни още министър председателят акад. Николай Денков.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР